Bæredygtighed – sådan arbejder vi på Outnorth for en bedre fremtid

Som Skandinaviens førende e-handel inden for outdoor har vi et ansvar for at drive vores virksomhed så bæredygtigt, vi kan. Vores mål er at få flere mennesker til at opholde sig udendørs, og så må vi også gøre vores for, at alle skal kunne fortsætte med det. Herunder finder du Outnorths første bæredygtighedsrapport. Vi har, som alle firmaer, mange udfordringer, vi skal forbi, men vi ser på bæredygtighedsspørgsmål med stor alvor og vil arbejde både hårdt og langsigtet for at blive et forbillede i branchen. I rapporten kan du læse om, hvad vi har gjort indtil nu, og om vores målsætninger.

I vores bæredygtighedsarbejde arbejder vi med flere partnere. Ved kemikaliespørgsmål har vi meget nytte af vores medlemskab af Kemikaliegruppen, som drives af RISE. Udover at vi forsøger at uddanne vores leverandører i den europæiske kemikalielovgivning og kontrollerer, at de følger den, så har vi også taget egne initiativer, hvor vi f.eks. udfaser stærkt flourerede stoffer (som kan findes i imprægneringer og skivoks) og biocider, som f.eks. kan findes i antibakterielle behandlinger.

Med hensyn til klimaspørgsmål og global opvarmning har vi opsat langsigtede mål for at mindske vores udslip af drivhusgasser og på sigt blive helt klimaneutrale. Vi har lænet os op ad de globale mål og udvalgt de mål, som ligger tættest på vores egen virksomhed. Klimamålet er måske det allervigtigste af disse. Men vi ser også mikroplast i havet, arbejdsforhold hos vores underleverandører, kemikaliespørgsmål og bæredygtigt forbrug som meget vigtige spørgsmål at håndtere for vores virksomhed.

Ved sociale spørgsmål benytter vi os meget af vores medlemskab af Amfori/BSCI, hvor vi inspicerer vores underleverandører i henhold til det fælles adfærdskodeks og hjælper fabrikkerne med at forbedre arbejdsvilkårene for deres medarbejdere.

Vi er også, via vores varemærke Urberg, medlemmer af 1%ForthePlanet og donerer derigennem ganske store summer til miljøfremmende organisationer hvert år. Vi har f.eks. støttet WWF og Naturbeskyttelsesforeningen. Vi er også tilknyttet ”Pelsfri butik” og har stillet krav til vores leverandører om, at al merinould skal være mulesingfri.

For at få flere mennesker til at opholde sig udendørs, er vi også stolte af at støtte organisationer som Friluftsfrämjandet, Svenska Turistföreningen og Adventure Academy.

Vil du læse mere om vores bæredygtighedsarbejde, kan du downloade vores Bæredygtighedsrapport her.

Outnorth er medlem af BSCI og arbejder kun med fabrikker, som kontrolleres i henhold til BSCI-standard, når vi selv producerer tøj.
Du finder en liste over disse fabrikker her.

Outnorth producerer en del skindsko under varemærket Urberg. Alle skofabrikker er inspiceret i henhold til BSCI. De garverier, som disse skofabrikanter køber deres skind fra, er angivet her.

Blank

1% for the Planet

Et af vores egne varemærker, Urberg, er medlem af ”One Percent for the Planet” – hvilket er en international organisation, hvor medlemmerne bidrager med mindst en procent af deres årlige omsætning til miljøformål. Missionen er at ”bygge, støtte og aktivere en alliance af firmaer, som er økonomisk engagerede i at skabe en sund planet”. I 2019 bidrog vi gennem Urberg med 1% af vores samlede omsætning til Naturbeskyttelsesforeningen og WWF. For os er det vigtigt at tage hånd om vores smukke natur, så vi kan fortsætte med at nyde den i generationer fremover.Blank

Svenske Naturskyddsföreningen

I 1909 dannedes det, der skulle blive Sveriges største, ældste og vigtigste miljøorganisation – nemlig «Naturskyddsföreningen». Nu ser man tydeligt, at deres hundredeårige arbejde har givet resultater inden for mange af deres vigtigste arbejdsområder: klima, hav, skov, jordbrug og miljøgifte. De har f.eks. reddet pilgrimsfalken fra udryddelse og hundredevis af unikke skove fra fældning. I 2019 havde Urberg og Outnorth en afstemning om, hvem vi skulle give penge til gennem 1% for the Planet, hvor Naturskyddsföreningen vandt.Blank

WWF

Verdensnaturfonden WWF anses for at være en af de største internationale private miljø- og naturplejeorganisationer, der findes. De arbejder med projekter for at redde truede arter, skove, have og meget mere over hele verden. For at nå deres mål arbejder de på politisk niveau såvel som i felten og i tæt samarbejde med andre organisationer samt lokalbefolkningen, som bor tæt på truede områder. WWF findes i over 100 lande og på grund af deres enorme arbejde verden over, valgte vi at bidrage med en del af vores samlede omsætning gennem 1% for the Planet.


Du surfer netop nu i inkognitotilstand og kan ikke gemme dine personlige favoritter,. For at kunne buge denne funktion, aflut inkognitotilstand og besøg vores webshop på nyt. Luk!