Bæredygtighed by Outnorth

Outnorth skal sætte så lidt fodaftryk som muligt på vores planet. Det skal vi opnå i en bæredygtig forretningsmodel, der omfatter menneskers trivsel gennem hele værdikæden.

Vi har et ansvar for at drive vores virksomhed så bæredygtigt, som vi kan. Vores mål er at få flere mennesker til at opholde sig udendørs, og så må vi også gøre vores for, at alle skal kunne fortsætte med det.

Vi har, som alle andre virksomheder, mange udfordringer, vi skal forbi, men vi ser på bæredygtighedsspørgsmål med stor alvor og vil arbejde både hårdt og langsigtet for at blive et forbillede i branchen.

Med hensyn til klimaspørgsmål og global opvarmning har vi opsat langsigtede mål for at mindske vores udslip af drivhusgasser og blive helt klimaneutrale. Men vi ser også mikroplast i havet, arbejdsforholdene hos vores underleverandører, kemikaliespørgsmål og bæredygtigt forbrug som meget vigtige spørgsmål at håndtere for vores virksomhed.

Klimakompenserede fragter

Hos Outnorth arbejder vi hårdt på at reducere vores udledning af drivhusgasser. Den udledning, vi i dag ikke kan undgå, vælger vi indtil videre at klimakompensere. Vi måler vores udledning i henhold til Greenhouse Gas Protocol. I 2021 kompenserer Outnorth for Scope 1 (leasede biler) og Scope 2 (el og opvarmning) samt dele af Scope 3 (fragt og tjenesterejser). Med hensyn til fragter medtager vi i dag alle de forsendelser, som vi har operativt ansvar for (indgående fragt af vores egne varemærker og alle udgående forsendelser). Vi foretager vores klimakompensation i samarbejde med Trees for All i et Plan Vivo-certificeret projekt i Bolivia. Vi har doneret 30.000 euro, som kompenserer for 2.222 ton kuldioxid. Det er vores vurdering, at den udledning vi kompenserer for, er lavere end det. Hvis det ved årets udgang viser sig, at det ikke er nok, vil vi foretage yderligere donationer.

Ingen kommer langt på egen hånd

Derfor samarbejder vi med både virksomheder og organisationer, der bidrager til en mere retfærdig og bæredygtig fremtid.

Ved sociale spørgsmål benytter vi os meget af vores medlemskab af Amfori/BSCI, hvor vi inspicerer vores underleverandører i henhold til det fælles adfærdskodeks og hjælper fabrikkerne med at forbedre arbejdsvilkårene for deres medarbejdere.

Vi er også, via vores varemærke Urberg, medlemmer af 1% For the Planet og donerer dermed ganske store summer til miljøfremmende organisationer hvert år. I 2020 kunne vi donere et beløb på 760 000 danske kroner, som vi valgte at give til WWF, Naturskyddsföreningen, Naturarvet, Norges Naturvernforbund, Danmarks Naturfredningsforening og John Nurminen Foundation. Lige nu arbejder vi på at tilknytte varemærket Sydvang til 1% For the Planet.

Vi er også tilknyttet ”Pelsfri butik” og har stillet krav til vores leverandører om, at al merinould skal være mulesingfrit.

For at få flere mennesker til at opholde sig udendørs, er vi også stolte af at støtte organisationer som Friluftsfrämjandet, Svenska Turistföreningen og Adventure Academy.

Du surfer netop nu i inkognitotilstand og kan ikke gemme dine personlige favoritter,. For at kunne buge denne funktion, aflut inkognitotilstand og besøg vores webshop på nyt. Luk!