Uldundertøj

(660 varer)

Uldundertøj er lækkert og holder dig varm, selv når temperaturen kryber langt under frysepunktet i vinterhalvåret. Hos Outnorth finder du et stort udvalg af uldundertøj til damer, herrer, børn og juniorer. Undertøj fremstillet i uld køber du nemt online fra mærker som Aclima, Bergans, Craft, Woolpower og en række andre. Køb det online her på siden i dag.

Uld – et godt valg af undertøj

Der er mange gode grund til at vælge undertøj, der er lavet af uld. En af de måske åbenlyse er, at ulden varmer godt, også selvom den skulle blive våd eller fugtig. Undertøj og tøj i al almindelighed, der er lavet af uld, er for det meste noget dyrere end tøj i for eksempel bomuld. Det skyldes flere forskellige ting, men den primære årsag er uldens egenskaber, der er meget fordelagtige. Og især når det kommer til undertøj. Det bedste undertøj til friluftsaktiviteter og sport er ikke bare det, der er mest komfortabelt. Undertøjet skal også kunne transportere sved væk fra din krop, ligesom det skal være hurtigtørrende. Og til dette formål er uld helt perfekt. Sammenligner man med undertøj i bomuld, er uld langt bedre til at tørre hurtigt. Det skyldes blandt andet, at bomuld suger en hel del væske. Og når bomuld bliver vådt, bliver det koldt, med det resultat at du skal bruge unødig energi på at varme din krop op. Det kan desuden føles noget ubehageligt og ukomfortabelt at være iklædt vådt og koldt undertøj. Mange tænker formentlig på striktrøjer, når de hører ordet ”uld” – men ikke desto mindre er undertøj af uld også et virkelig godt valg.

Vælg det rigtige undertøj

Hvad der er det rigtige undertøj, er mangt og meget individuelt, men der er nogle ting at gå ud fra, alt afhængigt af, hvornår og hvordan du skal bruge det. Alt efter valg af aktivitet og hvor meget du skal bevæge dig, kan visse materialer være bedre end andre. Hvilke aktiviteter og sportsgrene det gælder, kan du læse meget mere om i det følgende.

Undertøj i uld passer generelt bedst til aktiviteter med en lav til middelhøj intensitet. Dyrker du meget højintensive aktiviteter og sportsformer, kan et syntetisk materiale være et bedre valg. Produkterne adskiller sig dog afhængigt af producenten, ligesom hvilket undertøj og materiale, der passer til hvilken aktivitet kan variere. Hos os finder du bl.a. undertøj i uld, som passer godt til selv de rigtigt hårde og intensive aktiviteter.

Tip! Uld har et væld af fordelagtige egenskaber, men det er også noget, der sætter krav til vedligeholdelsen. Det gælder for eksempel, når du skal vaske tøjet. Vasker du det forkert, kan du nemlig risikere, at ulden bliver ødelagt. Hvis du investerer i uldundertøj, er det
derfor en god idé at sætte sig ind i, hvordan du vasker det. Et godt råd er, at
du undgår at vaske det, hvis du kan. Uldens cellesammensætning gør faktisk, at uld har en selvrensende effekt. Det betyder, at det heller ikke er nødvendigt at vaske det ofte. Alternativt kan du lufte tøjet i fugtigt vejr. Det er nemlig i mange tilfælde nok, fordi luften kan fjerne jordpartikler og lugt.

Undertøj i merinould

Når det kommer til uld, er der oftest to typer, der skelnes imellem – og det er ’almindelig’ uld og merinould. Merinoulden kommer fra merino-fåret og er en ekstra blød og fin uld med mange gode egenskaber. Merinoulden varmer godt, transporterer fugt og ånder godt. Desuden tørrer den hurtigt, hvis den bliver våd. Til forskel fra mange andre materialer lugter merinoulden ikke, selvom tøjet bliver svedigt. Materialet er let at holde og bliver frisk igen bare ved luftning, hvilket betyder, at det ikke behøver at blive vasket nær så ofte som andet tøj. Hvis du er typen, der synes almindelig uld kradser eller stikker, og er ubehageligt at have på, kan du med fordel overveje at købe undertøj i merinould. Udover de svedtransporterende og åndbare egenskaber udmærker merinould sig nemlig ved, at det er meget finere i. Det giver en noget glattere overflade, og det betyder, at langt de fleste vil opleve, at det ikke stikker eller kradser. I hvert fald slet ikke i det omfang, man måske ellers er vant til. Merinoulden er typisk lidt dyrere end almindelig uld, men så får du til gengæld også alle de meget brugbare og behagelige egenskaber. Uldtypen anses desuden for at være den reneste uldkvalitet, der findes. Du kan blive meget klogere på merinoulden i vores guide til merinould. Her kan du blandt andet læse om de andre kvaliteter, merinoulden besidder, herunder den krusede struktur og de hygroskopiske egenskaber. Hvis du vil læse mere om de to typer uldtyper samt alle de andre materialer, der findes, kan du se vores store materialeguide.

Du kan købe lækkert uldundertøj i uld eller merinould her hos Outnorth. Se vores brede udvalg, og køb det hjem i dag. Vi har fri fragt ved køb over 499 kr. og tilbyder dig desuden 30 dages returret i tilfælde af, at varen ikke lever op til dine forventninger. Er det ikke uldundertøj, men undertøj i et andet materiale, du er på udkig efter? Find det i vores udvalg af undertøj og baselayers. Her kan du blandt andet finde fugttransporterende og hurtigtørrende underbukser i forskellige syntetiske materialer.

Du surfer netop nu i inkognitotilstand og kan ikke gemme dine personlige favoritter,. For at kunne buge denne funktion, aflut inkognitotilstand og besøg vores webshop på nyt. Luk!