Välj rätt paddel

Blank

Der er mange pagajer at vælge imellem, i alle mulige sorter, farver, længder, størrelser og meget mere. Her vil vi forsøge at sortere tingene ud lidt for at forenkle dit valg. 

Formen - smal eller bred pagaj?
En smal pagaj er mere aflang i formen og en bred eller høj er mere kort og tyk. Kort sagt, en pagaj med brede blade er bedre egnet til stærkere mennesker. Smalle pagajer passer generelt de fleste, i hvert fald til at begynde med. En smal pagaj er mere skånsom for kroppen og går lidt blødere i vandet.

Længde
Længde spiller naturligvis in. Her afhænger det af, hvor høj man er, hvor bred kajak man har mv. Før sagde man ofte, at hvis man kunde stille pagajen på jorden, og derefter tage fat om bladet, så var det den rigtige længde. I dag bruger de fleste en pagaj på omkring 220 cm. Hvis man har en bred 1-personers kajak, felt kajak eller dobbelt kajak, skal den være op mod 230 cm og mere. Ligeledes, hvis du er høj. Til surfing og leg, foretrækker mange en kortere pagaj, ca. 215 cm eller kortere. Flere pagajer kan forlænges, noget der kan være godt i modvind (kort) og medvind (lang).

Delelige eller ej?
Mange padler fås som enten hele eller delelige. De delbare kan normalt deles i to dele, med delingen i midten. For selve roningens skyld er der ikke meget forskel mellem en hel eller en delelig pagaj. Den store fleksibilitet med en delelig pagaj er, at det er meget lettere at transportere og opbevare.

Vægt
Et par hundrede gram her eller der er ligegyldigt? Eller? Du løfter pagajen mange gange på en dag, så vægten er ikke helt ligegyldig. Lettere er skønnere, men som regel mere sart. Og selvfølgelig kan man mærke forskel på en pagaj der vejer 600 gram og én der vejer 1 kilo.

Materialer
Pagajer er lavet i alle mulige materialer, men den mest almindelige er af støbt plast eller laminerede materialer. Støbt plast er støbt med relativ lethed i en form og giver holdbar pagaj, som holder længe, men de bliver som regel lidt tungere.
Med laminerede materialer bruger man en type laminerings materiale, såsom glasfiber eller kulfiber, der er mættet med for eksempel epoxy og derefter støbt. Disse padler kan gøres tyndere og lettere. Det er en mere krævende produktion, som gør at de koster mere.

Læg gerne lidt ekstra penge på en pagaj af god kvalitet. Pagajen er vigtigt, og kan hurtigt blive en ven i nød og lyst (eller i det mindste på fladt vand og bølger...). Hvis du lægger et eller to tusind exstra på en pagaj, så får du en lettere og mere komfortabel pagaj. Hvis du lægger samme beløb ekstra på en kajak, så bemærker du det næppe. 

 Author: Erik Sjöstedt/ Outnorth

Du surfer netop nu i inkognitotilstand og kan ikke gemme dine personlige favoritter,. For at kunne buge denne funktion, aflut inkognitotilstand og besøg vores webshop på nyt. Luk!

Sammenlign produkterSammenlign

Toolbar example

Klik på -symbolet på de produkter, du ønsker at sammenligne

Med vores værktøj til at sammenligne produkter, kan du nemt og enkelt sammenligne de forskellige produkter.
Oplysningerne varierer afhængigt af hvilke produkter, du vælger, såsom farver, tilgængelige størrelser, antal lommer, foer, vægt, batterilevetid og meget mere.
- Helt enkelt lidt lettere for dig at finde de rigtige produkter!

  Fjern valg

  Mine favoritterVis dine favoritter

  Toolbar example

  Click the -symbol to mark as favourite

  This is where you can find the latest products that you have marked as favourites. To show all of your favourites you can easily log in to your account and click on the tab "My favourites"
  - All of the greatest things in one place!