Weekend-deal - 25% rabat på Gridarmor!   

Blank

Friluftsfrämjandets 3 tips til vinterferieeventyr i sneen.

Naturen er en uendelig opdagelsesplads til eventyr. Tilføj bunker af blød sne og fantasien når endnu længere ud i sporene. På fjeldet, i en lysning i skoven eller rundt om hushjørnet – vinterferien er her snart og eventyrene finder vi overalt. Her får du nogle tips, der er fyldt med naturglæde.

Løb langrend med familien: Gør langrendsskiløbet til et eventyr!
Skiløb for børn er fyldt med glæde og leg. For de fleste børn bliver skiløb i et spor uden et egentligt mål hurtigt kedeligt og de bliver lidt misfornøjede. For at undgå dette, kan du gøre turen til et eventyr i stedet.

 • Tag mange kaffepauser og husk en lækker madpakke – tørret frugt, slik og varm chokolade giver en skøn følelse på turen.
 • Løb udenfor sporet i naturligt terræn, hvor bump og ujævnheder gør skiløbet til et eventyr, eller hvorfor ikke stoppe op og lege en leg med ski på fødderne?
 • Husk at klæde jer på efter vejret. Ved at klæde sig på efter lag-på-lag-princippet bliver det lettere at holde den rette temperatur og klæde sig af og på efter, hvad der føles rart i øjeblikket.

Tag kaffen med: nogle tips til et vinterbål
Tag ud til dit yndlingssted med kaffen – eller hvorfor ikke lave et bål, når det er frokosttid?

 • Tag lidt brænde med ud til bålpladsen.
 • Fjern det øverste fugtige lag fra bålpladsen og byg en bålplads af sten omkring den. Form stenene som et nøglehul – det øger ilttilførslen.
 • Under tætte grantræer findes der grene og kviste, som faktisk altid er tørre i al slags vejr. Perfekte til at tænde bålet. Undgå at bruge grene, der har ligget i mos eller direkte på jorden. Det plejer at være meget vådt.
 • Sluk ilden grundigt, før I går. Når det er muligt at røre ved den resterende aske, så ved du, at ilden er slukket.

Prøv Naturparkour: Byg din egen forhindringsbane
Med lidt fart i benene og en dejlig skov, kan I finde et sted, hvor der er meget sne. Måske ved slalombakken eller i skoven?
Tænk på områder i naturen omkring dig. Faldne træer er perfekte at hoppe over og store sten kan også bruges. Skift mellem stationer/forhindringer:

 • Lav en portal af for eksempel tre store snebolde - to i bunden med et mellemrum og så den tredje ovenpå, så du let kan komme igennem.
 • Rul store snebolde, som du kan hoppe over.
 • Flere mellemstore snebolde på række, som man kan køre slalom imellem (husk lidt mellemrum imellem dem).
 • Kig på Friluftsfrämjandets Youtube-kanal, hvor du finder flere spændende måder at komme over forhindringerne. En Lazy er perfekt på en snebold!
  Gentag de forskellige stationer så mange gange, du vil, for at få en længere bane. Og husk at kun fantasien sætter grænser. Hvor mange nye veje finder du?

Lad eventyret begynde.

Du surfer netop nu i inkognitotilstand og kan ikke gemme dine personlige favoritter,. For at kunne buge denne funktion, aflut inkognitotilstand og besøg vores webshop på nyt. Luk!