Forlænget returfrist t.o.m d. 5. Januar 2024

Er du ivrig efter at begynde at klatre?

Klatring er en sport, der kan udføres både indendørs og udendørs. Der er forskellige typer klatring, hvor du har brug for forskellige typer udstyr. Bouldering er den form for klatring, hvor der er mindst brug for udstyr; du har kun brug for et par sko og noget kridt. Hvis du vil klatre med reb, har du også brug for en klatresele, rebbremse og en karabin. De former for klatring, der normalt er kategoriseret, er sportsklatring, bouldering, træklatring og alpinklatring.

Blank
Blank

Hvilke sko skal jeg have?

Som nybegynder kan det være godt at vælge en "venlig" klatresko, en sko hvis sål er flad og blød. Vær opmærksom på, at en klatresko skal sidde tæt på foden, tåen skal nå spidsen af skoen for at få optimalt greb om væggen. Hvis du er en lidt mere erfaren klatrer, er en mere aggressiv sko måske at foretrække, en sko hvor selve tåen er mere bøjet nedad, hvilket giver yderligere kontakt med væggen.


Hvad skal jeg huske på, når jeg køber en klatresele?

Det vigtigste, når du køber din første sele, er at den er behagelig på kroppen; en med justerbare bensløjfer foretrækkes. Sørg for, at selen sidder fast i taljen, og at den ikke kan trækkes ned over hofterne. Løkker til udstyr er tilgængelige på de fleste klatreseler, hvor du kan hænge karabiner, bremser og kridtpose.

Blank
Blank

Hvilken rebbremse skal jeg vælge som begynder?

En rebbremse bruges til sikring af bjergbestigere eller ved rappelling. Der findes en række rebbremser, der fungerer på forskellige måder, og som passer til forskellige typer reb. Den mest almindelige bremse for begyndere kaldes en "spand", og den er en, du bruger, når du klatrer mod topreb. Mere avancerede rebbremser er ofte selvlåsende, hvilket giver ekstra sikkerhed for både klatreren og den, der sikrer.


Hvilken karabin skal jeg have til min rebbremse?

Det vigtigste, når du køber din første karabin er at kontrollere, at den er lavet til klatring, og at det er en karabin, der kan låses. Afhængigt af hvordan din rebbremse ser ud, anbefales forskellige karabiner; sørg for at kontrollere, at karabinen er kompatibel med din bremse.


Hvilken slags kridt skal jeg have?

Kridt bruges til at få et bedre greb om væggen. Det gør hænderne mindre fugtige. Kridt kan købes i forskellige former, løst, i kugle, flydende og i blokform. Ved bouldering kan du have enhver form. Ved rebklatring er det mest bekvemt med løs kridt, som du opbevarer i en kridtpose.


Klatreprodukter finder du hos os på Outnorth ›

Blank
Blank
Du surfer netop nu i inkognitotilstand og kan ikke gemme dine personlige favoritter,. For at kunne buge denne funktion, aflut inkognitotilstand og besøg vores webshop på nyt. Luk!