Vandre med hund

Vandring med din bedste ven er virkelig vidunderligt. Men der er nogle ting, der kan være gode at huske på, når din hund er på eventyr.

Rygtaske

Rygtaske, en taske til din hund, hvor den kan hjælpe med at bære sin egen oppakning. Der er flere forskellige typer rygtasker, og det vigtigste er at finde en, der passer til din hund. Der findes dem med faste tasker, og dem der har tasker, som du kan fjerne fra selen. Sidstnævnte model kan gøre det lettere, når I holder pause, da du kun skal fjerne taskerne og ikke hele selen. En trænet hund kan bære op til 25 procent af sin egen kropsvægt, men det er vigtigt at træne den langsomt. Ikke alle hunde kan bære den samme mængde, så vær lydhør.

Du kan lade hunden bære sin egen mad, vand, godbidder eller noget andet. Det hele afhænger af, hvad du skal have med, og hvor meget hunden kan bære. I rygtasken kan det også være godt at have en foldeskål til hunden. Der er flere forskellige modeller, men generelt tager de meget lidt plads, og du kan bruge den både til mad og vand.

Beskyttelse mod vejret

Er din hund korthåret eller langhåret? Fryser den let, eller kan den klare kulde? Våd hund i teltet? Hvis du har en korthåret hund eller en hund, der let fryser, kan det være godt at give hunden et beskyttende lag, som også kan bruges under en regnjakke. Hvis det er meget varmt, som en varm sommerdag, kan du i stedet lade hunden bruge en kølevest.

Hvis ulykken skulle ske

Ligesom os mennesker kan hunden også komme til skade. Et førstehjælpskasse i rygsækken er derfor et must. Husk, at hunde ikke tåler de samme stoffer som os mennesker, så køb en, der specifikt er rettet mod hunde, eller bed om hjælp til at få at vide, hvad der skal inkluderes.

Hav en rutine med at tjekke hunden igennem, når I holder pause, og når I er færdige med dagens vandring. Kontroller for flåter, snit, slid og forbrændinger. Poterne er ekstra vigtige at holde styr på, så kontroller inden, hvilken overflade vandreturen vil bestå af. Nogle gange kan det være nødvendigt med hundesko for at beskytte poterne. Hundesko kan beskytte poterne mod skarpe sten, men selv i sne eller hvis det er varmt, varm asfalt eller varmt sand, brænder poterne let.

Vand og mad

Det er vigtigt, at hunden drikker meget, så tag gerne ekstra vand med. For eksempel, hvis hunden har en rygtaske, kan hunden hjælpe med at bære den. Hvis du går en lang tur, er det en god ide at tage ekstra energi med til hunden, da den sandsynligvis bruger mere end normalt. Medbring lidt ekstra af det foder, du har, men også nogle godbidder, der kan fungere som en motivationsforstærker.

Blank
Blank

Distance og pauser

Tænk på, hvor meget hunden er vant til at gå normalt. Går du normalt kun et par kilometer? Så er det måske ikke en god ide at gå 20 kilometer i flere dage i træk. Sørg for, at hunden er i god form til det, du planlægger.

Pauser er vigtige at tage. Oftest siger hunden ikke selv til, men det er vigtigt at holde regelmæssige pauser og sørge for, at hunden hviler, når du stopper.

Hundesnor

Mange steder, også på fjeldet, er det obligatorisk at have hunden i snor hele året rundt. Hvilken snor du vil bruge er meget individuelt og kan variere afhængigt af det miljø, du går i.

Husk! «Leave no trace» gælder også for din hund, saml op efter den! Leave only pawprints.

Du surfer netop nu i inkognitotilstand og kan ikke gemme dine personlige favoritter,. For at kunne buge denne funktion, aflut inkognitotilstand og besøg vores webshop på nyt. Luk!