Hvad skal du finde på i vinter?

Her i Skandinavien er vi så privilegerede, at vi kan nyde et varieret klima med forskellige årstider. Foråret er præget af grønne farver og voksende blomster, om sommeren har vi gode temperaturer og sol, efteråret er fyldt med smukke farver i naturen og om vinteren lægger sneen sig som et hvidt dække over vores smukke landskab. Der er ikke mange steder i verden, hvor du får så stor variation mellem årstiderne.

Skandinavien er kendt for sine barske og hårde vintre, og mange ser det måske som en ulempe for friluftsentusiaster, men vi mener faktisk, at det er lige omvendt. Det er en stor fordel med de forskellige årstider og variationer. Man kan tage til det samme sted fire gange om året, og hver gang ser det helt anderledes ud. Vi har derfor en opfordring til jer alle: Værdsæt vinteren!

Da vinteren her kan være ganske mørk, har vi skandinaver udviklet en enorm evne til at hygge os, når solen går ned. Vi er også eksperter i at nyde den smule sollys, vi får i vintermånederne. Skiløb er en tradition her, og vi har masser af vinteraktiviteter for at få mest muligt ud af dagslyset. Så hvad skal du finde på i vinter?

Når sneen har lagt sig, er det bare at tage ud og gøre, hvad vi gør bedst, nemlig at nyde det!

Spænd skiene på og tag afsted på en toptur eller en runde på langrendsski. Medbring en termokande med varm chokolade og nogle lækre sandwich og nyd det udenfor i vores smukke natur.

Er du typen, der kan lide lidt mere fart, er alpinski eller snowboard nok bedre for dig. Man behøver nemlig ikke at tage til et skisted, for at kunne have det sjovt på bakken. Du skal bare finde den længste bakke i dit nærområde og derefter er det op til dig. Man kan f.eks. bygge et hop - det eneste, du skal bruge, er en spade eller en sneskovl, som kan lette dit arbejde. Derefter er det bare at pakke sneen hårdt, så hoppet ikke går i stykker, når du kører over det. Hvis der ikke er formbar sne i dit område, kan du lave din egen slalombane i stedet. Så skal du bare bruge nogle pinde til at stikke ned i sneen og gerne nogle flag. Vær kreativ og brug ting som halstørklæder, pudebetræk eller andet stof i sjove farver.

Har du børn, som ikke synes, det er ligeså sjovt at stå på ski, så er der masser af andre vinteraktiviteter i sneen. Simple, men sjove aktiviteter som at bygge en snelygte, en snemand eller en snehytte. Tænd masser af stearinlys i og udenfor hytten for at gøre det ekstra hyggeligt, og tag aftensmaden med derud. Superskønt!

Har du karamelfarve liggende hjemme, kan du også lave kunstværker i sneen. Her kan du lade børnene være kreative, så du kan læne dig tilbage og bare nyde det.

Når der er sne, er der også is!

Når vinteren har fået fat, og temperaturerne er under nul, så fryser mange af vores søer også. Dette giver mulighed for endnu flere sjove aktiviteter – nemlig at stå på skøjter! Også her er der masser af forskellige muligheder. Pak rygsækken, tag et par langrendsskøjter på og glid afsted. På længere ture kan du tage en fiskestang og en økse med, så du kan nyde din selvfangede fisk til middag. Er I en mere kunstnerisk familie, så er kunstskøjteløb måske noget for jer?

En aktivitet på isen, som aldrig bliver kedelig, er hockey. Der kan alle være med, store som små, og man kan have det sjovt i timevis. Skovl sneen væk fra isen, så der dannes en hockeybane. Hvis der ikke ligger sne på isen, kan I markere banen med karamelfarve eller på anden kreativ og miljøvenlig vis. Målene behøver heller ikke at være så avancerede. Det er nok med f.eks. to sten på hver sin side.

Uanset hvilken type aktivitet, der passer jer bedst, så er det næsten et must at afslutte dagen ved et lejrbål og grille pølser. Man kan selvfølgelig lave den mad, man selv har lyst til, men en grillet pølse på en grillpind, man helt selv har snittet, er virkelig svær at slå.

Du surfer netop nu i inkognitotilstand og kan ikke gemme dine personlige favoritter,. For at kunne buge denne funktion, aflut inkognitotilstand og besøg vores webshop på nyt. Luk!