Her på Outnorth arbejder vi hårdt for at få flere mennesker til at opholde sig udendørs – og de rette bukser kan være afgørende for den bedst mulige oplevelse, uanset om du skal vandre i skov og land eller stå på ski. Herunder har vi samlet vores allerbedste tips til, hvordan du vælger bukser, som passer til netop dig og dine aktiviteter.

Der findes et stort, næsten uendeligt, udvalg af bukser til friluftsliv og udendørsaktiviteter, så det første, du skal tænke på, er, hvad du skal bruge dine bukser til. Nogle er lavet til at holde dig tør og komfortabel, når du vandrer, mens andre ånder godt og passer bedre til alle sommerens udflugter. Er man ude efter bukser til skiløb, skal bukserne holde dig både tør og varm, uden at de forhindrer dig i at bevæge dig frit.

Når du har tænkt igennem, hvad du skal bruge dine bukser til, er det tid til at tænke på, hvilke funktioner, du synes er vigtigst til netop dit formål. Er det for eksempel vigtigt, at bukserne er vandtætte? Har du brug for slidstærke bukser, som tåler en hel del? Skal de ånde eller holde på varmen? Alt dette er meget vigtigt for, hvordan din oplevelse bliver. Som vi plejer at sige her oppe nordpå: Der findes ikke dårligt vejr, kun forkert påklædning!

Friluftsbukser, skalbukser og regnbukser?

Her oppe i Norden har vi et meget skiftende vejr, og det kan ofte blive meget vådt, næsten uanset hvornår på året det er. Er man så også meget ude i skov og land, så ved man, at det kan blive rigtig vådt og koldt, hvis man ikke har de rette bukser på, som beskytter mod alt, hvad vejrguderne kan tænkes at kaste mod en.

Friluftsbukser er måske ikke altid vandtætte, men de er meget slidstærke og de har som regel også en vandtæt beskyttelse på knæene. Nogle bukser er også forsynet med vandtæt beskyttelse på bagdelen og læggene, så du kan sætte dig ned uden at blive våd og vandre i vådt græs uden større besvær. Perfekt til alle sommerens udflugter.

Når efteråret begynder at trække ind over landet, så tager det en hel del fugt og regn med sig. Det er nu, du bør investere i et par rigtige regnbukser. Alle danskere, som kan lide at opholde sig udendørs, bør have mindst ét par at tage på, når himlen åbner sig.

Det er dog ikke altid nok med bare ét par regnbukser om efteråret og ikke mindst om vinteren. Så vil man gerne have et par bukser, som tåler meget, og som samtidig også er vandtætte. Så er det skalbukser, man skal have! Skalbukser er meget anvendelige for aktive mennesker, som kan lide at opholde sig i naturen. De kommer ofte med 2- eller 3-lags membranteknologi, som ånder, og bukserne er som regel vandtætte og ekstremt slidstærke. Mange af disse kan anvendes hele året rundt, og de kan også være velegnede som skibukser.

Vinter, sne og skiløb

Skibukserne er en meget vigtig del af dit udstyr, så vi begynder med, hvad du IKKE skal gøre. Du skal absolut ikke løbe i jeans eller joggingbukser. Medmindre du er verdens bedste løber og er 100 % sikker på, at du aldrig kommer til at falde, så er jeans et meget dårligt valg som skibukser. Du kommer til at falde, og jeansene vil blive våde, og så kommer du til at fryse resten af skituren. Det betaler sig at købe et par gode skibukser, som er vind- og vandtætte og holder godt på varmen.

Overtræksbukser er vind- og vandtætte og som oftest forede, så de holder godt på varmen. De går ofte højt op mod brystkassen og har seler, så de ikke risikerer at glide ned. På den måde holder du sneen ude, når du laver dine uundgåelige styrt. Overtræksbukser er de mest populære og også den mest almindelige type skibukser. Ved lidt koldere vejr kan det være en god idé med et ekstra varmende sæt undertøj som supplement til overtræksbukserne.

Skalbukser giver mest beskyttelse mod vejr og vind. De er vind- og vandtætte og har høj åndeevne, men ingen isolering. Den høje åndeevne gør, at de egner sig godt til den lidt mere aktive ski- eller snowboardløber. Skalbukser er den letteste type skibukser, og de giver dig maksimal bevægelighed. Da de ikke har noget varmende lag, anbefales et tykkere sæt undertøj til skalbukserne.

Forskellen mellem jagtbukser og andre friluftsbukser

Jagtbukser er generelt kraftigere end eksempelvis almindelige vandrebukser. Mange jagtbukser er fremstillet i et stille materiale og er ofte lavet af Gore-Tex eller andet vandafvisende materiale. Flere bukser er også udstyret med en vis beskyttelse og slidstærke knæ, som kan være gavnligt under jagten.

Da jagt primært foregår om efteråret og vinteren, er bukser, der er designet til jagt, generelt varmere end andre friluftsbukser. Moderne vandrebukser er ofte ganske tætsiddende, mens jagtbukser er mere luftige. Selvfølgelig findes der også jagtbukser i mere tætsiddende modeller til dig, der foretrækker det.

Hvis du bevæger dig, når du jager, er smidighed vigtigt, ligesom at det vigtigt, at bukserne er stille og ikke afgiver for meget lyd, når du bevæger dig. Disse egenskaber finder du i flere af de modeller, vi sælger. Selvfølgelig fungerer de fleste jagtbukser også til vandring eller andet friluftsliv.

Vi hjælper dig

Uanset hvilke bukser, du har brug for, og hvad du har tænkt dig at bruge dem til, så finder du dem her hos os. Har du nogen tvivl eller spørgsmål, så tøv ikke med at kontakte vores kundeservice. Vi på Outnorth ønsker, at du får den hjælp og inspiration, du har brug for, for at trives udendørs og i naturen!

Du surfer netop nu i inkognitotilstand og kan ikke gemme dine personlige favoritter,. For at kunne buge denne funktion, aflut inkognitotilstand og besøg vores webshop på nyt. Luk!