Weekend-deal - 25% rabat på Gridarmor!   

Vælg det rette tøj til træningen

Under et træningspas er det meningen, at du skal svede. Det er kroppens måde at komme af med den varme, der dannes, når musklerne omsætter glukose til energi. Hvis kroppen bliver for varm, kan den ikke længere arbejde optimalt. Der er visse dele af kroppen, som er ekstra gode til at komme af med varme. De fleste kender til hoved og fødder, men også ryg og armhuler er steder på kroppen, der har brug for ekstra ventilation.

Materiale, pasform og åndeevne

Når du skal klæde dig på til et træningspas, skal du sørge for at vælge materialer, der transporterer fugten væk eller har god åndeevne. Det er først, når sveden forlader huden, at varmen ”forsvinder”. Materialer, der suger væsken til sig på en god måde, er uld eller polyester. Undgå bomuld. Materialet har ikke samme åndeevne som andre materialer. Overtøj må gerne modstå vind, men bør have meshpaneler eller åbne partier de steder, hvor det er nødvendigt. Lag på lag gælder også, når du træner, men det er bedst, hvis du klæder dig køligt. De første 10 minutter er det bedst, hvis du fryser lidt. Tøjet skal have god pasform og sidde korrekt. Tights bør have elastik eller snøre i taljen, så de ikke glider ned. En jakke skal give dig optimal bevægelsesfrihed, men det betyder ikke nødvendigvis, at den skal være meget løs. Strømper er et vigtigt tilbehør. Dine fødder har brug for at ånde! Vælg materialer i dine strømper med god åndeevne. Gnavesår og vabler kan ofte undgås ved at vælge en bedre strømpe.

Klæd dig i det rette mindset!

Sidst, men ikke mindst. At føle sig hurtig og stærk i sit træningstøj øger automatisk præstationen. Der findes ingen forskning om dette, men vi hævder, at du klæder dig i et mindset!

Du surfer netop nu i inkognitotilstand og kan ikke gemme dine personlige favoritter,. For at kunne buge denne funktion, aflut inkognitotilstand og besøg vores webshop på nyt. Luk!