Allak 2 - ID: 15411

HillebergAllak 2

Mere info

Mere om Allak 2 fra Hilleberg

Hilleberg Allak er et ultralet, helt fritstående og ligetil kuppeltelt. Er du på udkig efter et fremragende allround telt, så er Hilleberg Allak det perfekte valg! 

Med Allak havde Hilleberg til hensigt at skabe et helt fritstående og meget let helårstelt - kort sagt, en ultralet udgave af Staika. Allak har, ligesom Staika, integrerede apsisser og 3-stangs konstruktion, men er derudover fremstillet i et ultralet materiale for at spare på vægten. Resultatet er et telt med to apsisser og to indgange, som kun vejer 3,3 kg. Allaks tre stænger krydser hinanden tre forskellige steder, hvilket gør det stabilt nok til 4-sæsons brug i såvel vindomsuste højfjelde som i mere beskyttet terræn.

 

Dog er Allak, der er fremstillet i Kerlon 1200, ikke helt så robust som Staika, der, ligesom Keron, er fremstillet i Kerlon 1800. Den meget kompakte udførelse og helt fritstående konstruktion gør Allak ideel til opsætning på "besværlige" steder, hvor underlaget er f.eks. stenet eller sandet. Det er derudover meget velegnet til ture i det fri, hvor teltet slås op og ned hver dag. Kuppeldesignet med tre på hinanden krydsende stænger gør teltet stabilt nok til at kunne bruges i en basislejr i moderat hårdt vejr og uden dagligt tilsyn.

 

 

To års udviklingsarbejde har resulteret i et telt, der er blevet et oplagt førstevalg for folk, som ønsker den komfort et fritstående telt tilbyder i en ultralet udgave. I de tilfælde, hvor Hillebergs testpersonale har været usikre på, hvilket vejr de kunne risikere at løbe ind i, når de skulle ud på en tur, har de for en sikkerheds skyld altid valgt at tage Allak med. Kajak- og kanoroere elsker det faktum, at det kan slås op næsten hvor som helst, mens vandrere er glade for dets stabilitet, rummelighed og lave vægt. Alpinister sætter pris på Allaks fritstående design, rummelighed og snebelastningsevne. Høje personer bliver overraskede over, hvor god liggelængde teltet har.

 

Kuppeldesignet gør, at Allak er 100 % fritstående. Dette betyder, at apsisserne er integrerede i konstruktionen. Den innovative løsning med korte stangkanaler og kroge, lige lange stænger og sammensat inder- og ydertelt holder teltets vægt på et minimum og gør det nemt at sætte op. Allak kan sættes op på steder, hvor det kniber med pladsen, men er, på trods af det, stadig meget rummeligt

 

Det ultralette ydertelt i Kerlon 1200, 9 mm tykke stænger, konstruktionen med tre stænger, der krydser hinanden tre steder giver tilsammen et teltet, der er meget let og stabilt og i stand til at klare vægten af store mængder sne.

 

Der skal ikke bruges teltpløkker til opsætningen, men hele 12 fæstepunkter gør det muligt at forankre teltet godt og grundigt, så det bliver hvor det er. Pløkfæsterne er placeret i hver af yderteltets seks hjørner, hvortil kommer fire ekstra på siderne. Seks stangbarduner med dobbelte bardunstrammere gør det muligt at forankre teltet, så det står stabilt i selv det værst tænkelige vejr.

 

Takket være kuppeldesignet med de tre på hinanden krydsende stænger er Allak meget rummelig indeni med god loftshøjde og lodrette sidevægge.

 

To praktiske og fleksible åbninger og apsisser. Apsissernes placering langs inderteltets sider gør det let at komme til oppakningen, også selvom du allerede er krøbet ned i din sovepose.

 

  • To modstående teltåbninger sikrer, at den ene åbning altid er i læ.
  • Ventilationssystemet i Allak fungerer i al slags vejr
  • Inderteltet er fremstillet i åndbart materiale.
  • I yderteltets loft er placeret to vandafvisende ventilationsåbninger med lynlås, som kan justeres fra indersiden. Dette giver mange ventilationsmuligheder og opretholder luftcirkulationen i et vist omfang, selv når teltet er lukket helt til.
  • Begge åbninger til inderteltet er forsynet med en ventilationsåbning i knotsikkert myggenet, som kan lukkes til med en flap i samme materiale som inderteltet.
  • Separat ventilationsbeskyttelse på taget, der forhindrer regn og sne i at trænge ind i teltet.

 

Specifikationer for Allak:

 

Højde, indertelt: 105 cm

Overflade, indertelt: 3 m²        

Overflade, apsis: 1,8 m²

 

 

Teltstænger: 370 cm

Antal teltstænger: 3 stk.

Antal pløkker: 12 stk.

 

Nettovægt: 2,8 kg

Bruttovægt: 3,3 kg

Nettovægt omfatter vægten af inder- og ydertelt + stænger.
Bruttovægt omfatter vægten af teltet + alt tilbehør.

Egenskaber for Allak 2:
Beregnet til antal personer: 2
Total vægt: 3300 g
Vandsøjletryk oversejl: 5000
Vandsøjletryk gulv: 15000
Ydermål LængdexBreddexhøjde 235 x 280 x 115
Inner tent dimensions: 225 x 130 x 105 cm
Mål apsis, max (længde x bredde x højde): 225 x 75 x 105 cm
Mål apsis 2 (længde x bredde x højde): 225 x 75 x 105 cm
Antal indgange: 2
Antal apsis: 2
Antal teltstænger: 3 st
Antal teltpløkker: 12
Udvendigt teltstof: Nylon
Tykkelse på udvendigt teltstof: 30 D
Belægning på udvendigt teltstof: Silikone
Gulvstof: Nylon
Tykkelse gulvstof: 70 D
Belægning gulvstof: Polyuretan
Indvendigt teltstof: Nylon/Polyamid
Tykkelse på indvendigt teltstof: 30 D
Teltene fra Hilleberg oplevede sin første solopgang i 1973. Det var da Bo og Renate Hilleberg lancerede det nye telt KEB, som den rejste med den indre og ydre telt samtidigt. Dette var helt nyt i 70'erne og siden da Hillberg været førende inden for udvikling og produktion af høj kvalitet letvægts telt.

Mere fra Hilleberg

Se alle Kuppeltelte

Du surfer netop nu i inkognitotilstand og kan ikke gemme dine personlige favoritter,. For at kunne buge denne funktion, aflut inkognitotilstand og besøg vores webshop på nyt. Luk!