Atlas Basic - ID: 15111

HillebergAtlas Basic

Mere info

Mere om Atlas Basic fra Hilleberg

Hilleberg Atlas Basic er et rummelig, stabilt og helt fantastisk fleksibelt kuppeltelt - det ideelle gruppetelt til brug i alle mulige og umulige situationer.

Hilleberg Atlas Basic er et helt fritstående og bemærkelsesværdigt let kuppeltelt med flere teltstænger og et exceptionelt stærkt ydertelt i Kerlon 2500. Det er derfor velegnet som et gruppe-basecamptelt til brug over trægrænsen i næsten al slags vejr, hvor dets stabilitet og statiske styrke gør det modstandsdygtigt over for hård blæst og store tunge snedriver. Det er selvfølgelig også lige så velegnet til brug under trægrænsen, og takket være modulfunktionen kan det tilpasses alle former for terræn, vejrforhold og gruppesammensætninger.

Hilleberg designede oprindeligt Atlas til polarforskere, som havde behov for mobilt forskningslaboratorium, og det har nu, gennem seks år, været anvendt med succes på Sydpolen. Nu er Atlas så tilgængeligt uden for forskermiljøet og er et fremragende gruppetelt til alt fra bjergbestigere, der har brug for et rummeligt og pålideligt basecamptelt, til guideuddannelser, hvor der ofte er stort behov for et lethåndterligt telt til hele gruppen.

Hvorfor vælge Atlas?

Et gruppetelt, som både er rummeligt, stærkt, relativt let og nemt at slå op og ned, kan være ret svært at finde. Atlas er alt det og mere til, da det også er et modultelt.

  • Atlas' kuppeldesign er helt fritstående og har en høj statisk styrke.
  • Takket være det innovative design, som kombinerer stangkanaler og Hillebergs system med korte kanaler og kroge, kan Atlas slås op af én person.
  • Yderteltet i Kerlon 2500 har en rivestyrke på 15 kilo, som sammen med 11 mm tykke teltstænger, der krydser hinanden flere steder, tilfører teltet en helt uhørt stabilitet og bæreevne.
  • Der kan uden problemer benyttes dobbelte stænger til Atlas, hvilket vil øge styrken og stabiliteten betydeligt - ideelt når Atlas bruges som basecamptelt i udsatte områder.
  • Et stort antal bardunfæster, inkl. dem, som er placeret på ventilationsbeskyttelsen, gør Atlas endnu mere stabilt. Bardunerne kan også bindes rundt om teltstængerne eller stangkrydset for øget stabilitet.
  • Modulfunktionen kan benyttes med enten et enkelt ydertelt og loftsventilation eller med både yder- og indertelt med eller uden teltgulv.
  • Teltgulvet kan placeres så det enten dækker hele teltbunden eller blot noget af den, hvis du f.eks. ønsker at have jordgulv i den ene side og et soveområde i den anden. Gulvet kan også arrangeres sådan, at der kommer en gang i midten. Den med Atlas kompatible apsis (sælges separat) giver endnu flere plads- og opbevaringsmuligheder. Derudover kan Atlas også kobles sammen andre telte vha. en forlængerdel (sælges separat), så man kan skabe sig en helt lille teltby.
  • Ventilationssystemet i Atlas fungerer i al slags vejr takket være to ventilationsåbninger i loftet, der kan justeres fra indersiden samt to ditto i inderteltet. Derudover er yderteltsdøren forsynet med en rektangulær netåbning forneden, som bidrager yderligere til luftcirkulationen. Døren til inderteltet er forsynet med et stort myggenet, som kan dækkes helt til med en flap i samme materiale som inderteltet. Sidst, men ikke mindst, er ventilationsåbningen i loftet forsynet med et lille, justerbart oversegl, der beskytter mod regn og sne.

Egenskaber for Atlas Basic:
Beregnet til antal personer: 8
Total vægt: 10500 g
Vandsøjletryk oversejl: 5500
Vandsøjletryk gulv: 20000
Ydermål LængdexBreddexhøjde 430 x 425 x 200
Antal indgange: 1
Antal teltstænger: 6 st
Antal teltpløkker: 20
Udvendigt teltstof: Nylon
Tykkelse på udvendigt teltstof: 70 D
Belægning på udvendigt teltstof: Silikone
Gulvstof: Nylon
Tykkelse gulvstof: 70 D
Belægning gulvstof: Polyuretan
Teltene fra Hilleberg oplevede sin første solopgang i 1973. Det var da Bo og Renate Hilleberg lancerede det nye telt KEB, som den rejste med den indre og ydre telt samtidigt. Dette var helt nyt i 70'erne og siden da Hillberg været førende inden for udvikling og produktion af høj kvalitet letvægts telt.

Mere fra Hilleberg

Se alle Kuppeltelte

Du surfer netop nu i inkognitotilstand og kan ikke gemme dine personlige favoritter,. For at kunne buge denne funktion, aflut inkognitotilstand og besøg vores webshop på nyt. Luk!