Kaitum 3 - ID: 15511

HillebergKaitum 3

Mere info

Mere om Kaitum 3 fra Hilleberg

Hilleberg Kaitum 3 er et fantastisk og ekstremt rummeligt og robust letvægtstelt med dobbelte indgange og apsisser. Læs mere om Kaitum 3 nedenfor.

Hilleberg Kaitum 3 kan betragtes som en ultralet pendant til Keron, der er noget bredere midtpå, men til gengæld vejer lidt mindre. Kaitum fås til både to og tre personer og er velegnet til brug på ture, hvor lav vægt er en helt klar førsteprioritet, samtidig med at der også stilles krav om 4-sæsons egenskaber og høj komfort. Kaitums lave vægt skyldes bl.a. materialet Kerlon 1200 og de 9 mm tykke teltstænger, som anvendes uden at hverken funktionaliteten eller ydeevnen påvirkes. Designet, der omfatter to indgange/apsisser sikrer teltet en høj komfort og fleksibilitet i forhold til den enkelte bruger. Kaitums tunneldesign og ultralave vægt gør teltet ideelt til aktive friluftsmennesker, der flytter teltet rundt hver dag på deres vandretur. Uanset hvor lang turen er, om man befinder sig i beskyttet terræn eller over trægrænsen, så er Kaitum sagen. Kaitum er således i stand til, uden problemer, at klare de hårde, omskiftelige vejrforhold, som f.eks. et bjergmiljø byder på.

 

Takket være sine to indgange og ultralette apsisser er Kaitum/Kaitum GT overordenligt let og robust, uden at det har nogen indflydelse på komforten.

 

Backpackere elsker teltet pga. rummeligheden og den lave vægt, mens cyklister og kajak- og kanofolket er meget glade for den behændige pakkevolumen. Dette, kombineret med de fremragende egenskaber fra et 4-sæsons telt, gør også Kaitum til en favorit blandt vintercampister og alpinister. Høje personer har stor glæde af det store gulvareal, de vertikale indgangsåbninger og lodrette sidevægge, som gør teltet bekvemt og hyggeligt.

 

Højde, indertelt: 100 cm
Overflade, indertelt: 2,9 m²
Overflade, apsisser: 1,2 + 1,2 m²
 

Funktionaliteter

Hillebergs tunneldesign med glatte stangkanaler, som kun er åbne i den ene ende, og det sammenkoblede inder- og ydertelt, gør opsætningen af Kaitum til en smal sag.

Yderteltet i det ultralette Kerlon 1200 og de 9 mm tykke teltstænger gør Kaitum overordentlig robust og let på samme tid.

 

Til opsætningen skal der kun bruges 4 pløkker. Teltet er dog forsynet med yderligere 14 fæstepunkter til barduner og pløkker, så det kan stabiliseres efter behov. Stangkanalerne er på begge sider af teltet påmonteret stærke Spectrabarduner Bardunerne er forsynet med dobbelte bardunstrammere. Derudover er begge ventiler også forsynet med barduner med bardunstrammere.

 

Kaitum er særdeles rummelig takket være bredden og loftshøjden (med ekstra højde i midten), som gør det muligt at sidde oprejst. Tunneldesignet giver nærmest lodrette indervægge med vertikale gavle. Gulvlængden er også med til at gøre Kaitum til et af Hillebergs foretrukne letvægtstelte blandt høje personer.

 

Dobbelte indgange og to apsisser gør teltet meget tilgængeligt, fleksibelt og komfortabelt. Brug f.eks. den ene apsis til opbevaring af udstyr og bagage og den anden til madlavning.

Takket være designet vil en af indgangene altid være i læ.

 

Ventilationssystemet i Kaitum fungerer fremragende uanset vejret. Det åndbare indertelt forhindrer kondensdannelse. Højtsiddende ventilationsåbninger i begge sider at teltet sørger for at luftcirkulationen opretholdes, også selvom teltet er nedgravet i sne. Ventilationsåbningerne er forsynet med skodder i et åndbart materiale, som kan justeres både fra inder- og ydersiden. Inderteltet er derudover forsynet med myggenet, som dækker begge gavle fuldstændigt og som også kan lukkes til med justerbare skodder, når vejret tager til.

 

På varme sommerdage kan fronten på hver apsis rulles væk, så du kan sidde og nyde naturen, samtidig med at teltet bliver luftet godt og grundigt igennem.

 

Indertelts højde: 105 cm

Overflade, indertelt: 3,9 m²

Overflade, apsisser: 1,3 + 1,3 m²

 

Antal teltstænger/højde: 2 stk. a 285 cm, 1 stk. a 328 cm

Antal pløkker: 18 stk.

 

Nettovægt: 2,8 kg

Bruttovægt: 3,3 kg

Nettovægt omfatter vægten af inder- og ydertelt + stænger.
Bruttovægt omfatter vægten af teltet + alt tilbehør.

Egenskaber for Kaitum 3:
Vægt: 3.4 kg
Beregnet til antal personer: 3
Vandsøjletryk oversejl: 5000
Vandsøjletryk gulv: 15000
Ydermål LængdexBreddexhøjde 430 x 185 x 110
Inner tent dimensions: 220 x 185 x 105 cm
Mål apsis, max (længde x bredde x højde): 105 x 185 x 89 cm
Mål apsis 2 (længde x bredde x højde): 105 x 185 x 89 cm
Antal indgange: 2
Antal apsis: 2
Antal teltstænger: 3 st
Antal teltpløkker: 18
Udvendigt teltstof: Nylon
Tykkelse på udvendigt teltstof: 30 D
Belægning på udvendigt teltstof: Silikone
Gulvstof: Nylon
Tykkelse gulvstof: 70 D
Belægning gulvstof: Polyuretan
Indvendigt teltstof: Nylon/Polyamid
Tykkelse på indvendigt teltstof: 30 D
Teltene fra Hilleberg oplevede sin første solopgang i 1973. Det var da Bo og Renate Hilleberg lancerede det nye telt KEB, som den rejste med den indre og ydre telt samtidigt. Dette var helt nyt i 70'erne og siden da Hillberg været førende inden for udvikling og produktion af høj kvalitet letvægts telt.

Mere fra Hilleberg

Se alle Tunneltelte

Du surfer netop nu i inkognitotilstand og kan ikke gemme dine personlige favoritter,. For at kunne buge denne funktion, aflut inkognitotilstand og besøg vores webshop på nyt. Luk!