Nammatj 3 GT - ID: 12611

HillebergNammatj 3 GT

Mere info

Mere om Nammatj 3 GT fra Hilleberg

Hilleberg Nammatj 3 GT er det bedste telt til friluftsliv i al slags vejr, hvor lav vægt prioriteres lige så højt som hårdførhed, stabilitet og plads.

Hilleberg Nammatj 3 GT, og Nammatj GT med forlænget apsis, er de to mest alsidige telte i Hillebergs sortiment. Takket være ydermaterialet, som er fremstillet i Kerlon 1800, og de 10 mm tykke teltstænger, er de lige så vindstabile som Keronmodellerne Til forskel fra Keron, er Nammatjmodellerne dog kun forsynet med én indgang, hvorfor

apsis er betydeligt lettere. De egner sig til ture både over og under trægrænsen. Hårdt vintervejr er ikke noget problem for Nammatj, som på grund af sin lave vægt også sagtens kan bruges på ture, hvor vejret er meget omskifteligt. Begge modeller har et lige så stort gulvareal som storebroderen Keron. Ydermålene er derimod knap så store, hvorfor de også kan slås op på steder, hvor det er småt med pladsen, f.eks. på en smal snekam eller klippehylde.

Nammatj och Nammatj GT er designet til nem og hurtig opsætning og nedtagning på daglig basis, men kan også sagtens bruges som stationært basecamptelt.

 

På grund af sin lave vægt og beskedne ydermål, er Nammatj blevet populær blandt professionelle eventyrere. Teltene benyttes bl.a. af polarforskere, som vil holde vægten af deres oppakning på et minimum, alpinister og klatrere, som færdes oppe i de højere luftlag samt professionelle guider og militære specialstyrker. "Almindelige" eventyrere, som bare cykler, står på ski, vandrer eller padler og har behov for et alsidigt og meget let telt, er også rigtigt glade for Nammatj pga. den lave vægt og det solide design.

  

Nammatj og Nammatj GT kan bruges i, stort set, al slags vejr og fungerer lige godt over som under trægrænsen. Om det så er tale om en grønlandsekspedition eller en hyggelig weekendudflugt, er Nammatj klar på det hele. Teltet er meget robust og samtidig

nemt at slå op og tage ned igen, så man hurtigt kan komme videre. Dets styrke kombineret med vægten gør det til et suverænt og virkelig let telt.

 

Tunneldesignet, der bl.a. omfatter et sammensat inder- og ydertelt samt stangkanaler med én åbning, gør teltrejsningen til en smal sag.

 

Teltet er, i kraft af sine 10 mm tykke teltstænger og sit hårdføre ydertelt i Kerlon 1800, exceptionelt stabilt.

 

Det kræver kun fire pløkker at slå teltet op. Men med hhv. 14 og 18 pløkker og lige så mange fæstepunkter, er der næsten ubegrænsede muligheder for yderligere at stabilisere teltet. Kraftige barduner i Spectratråd er fastgjort til to punkter på samtlige stangkanaler på begge sider af teltet, og bardunerne er forsynet med dobbelte bardunstrammere, så de kan spændes helt ud. Derudover er der på hver ventilationsåbning fastgjort en bardun med bardunstrammer.

 

Både Nammatj og Nammatj GT er forsynet med en vertikal åbning i inderteltet. Derudover er sidevæggene næsten helt lodrette, hvilket gør teltet meget rummeligt med fuld siddehøjde stort set over det hele.

 

En enkelt, lettilgængelig apsis giver masser af opbevaringsplads til bagage, samtidig med at det holder teltets samlede vægt nede.

 

I GT-modellens forlængede apsis er der yderligere placeret en myggenetsdør (som helt kan fjernes), og så kan den åbnes både fra siden, fra oven og nedefra.

 

Ventilationssystemet i Nammatj og Nammatj GT fungerer glimrende uanset vejret. Inderteltet er fremstillet i et både åndbart og vandafvisende materiale. I begge ender er placeret højtsiddende ventilationsåbninger, så luftcirkulationen kan opretholdes, selv når teltet er nedgravet i sne Ventilationsåbningerne er forsynede med justerbare, snesikre klapper, der kan betjenes inde fra apsis. Derudover er indgangene i inderteltet forsynede med heldækkende myggenet, og så kan de lukkes af med døre i samme materiale som inderteltet.

 

Højde, indertelt: 105 cm      

Overflade, indertelt: 3,5 m²

Overflade, apsis: 2,8 m²

Teltstænger, antal/længde: 3 stk., 328 cm

Pløkker: 18 stk.

Nettovægt: 3,3 kg

Bruttovægt: 4,0 kg

Nettovægt omfatter vægten af inder- og ydertelt + stænger.
Bruttovægt omfatter vægten af teltet + alt tilbehør.

Egenskaber for Nammatj 3 GT:
Beregnet til antal personer: 3
Total vægt: 4000 g
Vandsøjletryk oversejl: 5500
Vandsøjletryk gulv: 20 000
Ydermål LængdexBreddexhøjde 405 x 175 x 115
Inner tent dimensions: 220 x 160 x 105 cm
Mål apsis, max (længde x bredde x højde): 185 x 160 x105 cm
Antal indgange: 1
Antal apsis: 1
Antal teltstænger: 3 st
Antal teltpløkker: 22
Udvendigt teltstof: Nylon
Tykkelse på udvendigt teltstof: 40 D
Belægning på udvendigt teltstof: Silikone
Gulvstof: Nylon
Tykkelse gulvstof: 70 D
Belægning gulvstof: Polyuretan
Indvendigt teltstof: Nylon/Polyamid
Tykkelse på indvendigt teltstof: 40 D
Leverantörens namn: Nammatj 3 GT
Teltene fra Hilleberg oplevede sin første solopgang i 1973. Det var da Bo og Renate Hilleberg lancerede det nye telt KEB, som den rejste med den indre og ydre telt samtidigt. Dette var helt nyt i 70'erne og siden da Hillberg været førende inden for udvikling og produktion af høj kvalitet letvægts telt.

Mere fra Hilleberg

Se alle Tunneltelte

Du surfer netop nu i inkognitotilstand og kan ikke gemme dine personlige favoritter,. For at kunne buge denne funktion, aflut inkognitotilstand og besøg vores webshop på nyt. Luk!