Rajd - ID: 15211

HillebergRajd

Mere info

Mere om Rajd fra Hilleberg

Hilleberg Rajd er et shelter, som kombinerer nogle af de bedste egenskaber fra tarp og telt og tilbyder enkel, alsidig og ultralet beskyttelse mod vind og vejr.

Hilleberg Rajd er mere end en tarp, men ikke rigtigt et telt. Den nye Rajd er det perfekte valg for den, som sværger til tarpens fjerlette vægt, men ikke vil give afkald på bekvemmeligheder såsom vægge og gulv. Med et gulvareal på 2,4 m har Rajd mere end rigelig plads til to. For én person tangerer den en luksussuite og er således velegnet til folk, som ikke er så glad for de mere klaustrofobiske forhold, som mange enmandstelte byder på. Derudover er Rajd faktisk lettere end mange tarper og bivuaksække på markedet i dag.

 

Rajd er fremstillet i Kerlon 1200, det samme slidstærke og lette materiale, som Hillerberg også bruger til deres ultralette tarper og telte. Designet er inspireret af det allerførste Hilleberg-telt ved navn Keb og giver Rajd en god loftshøjde. Derudover er det forsynet med dobbelte teltåbninger, så to personer kan have hver sin indgang, hvoraf den ene altid kan placeres i læ. Rajd er det perfekte valg, hvis ekstrem lav vægt er en klar førsteprioritet. Vær dog opmærksom på, at Rajd ikke er et telt og derfor ikke tilbyder den samme bekvemmelighed og robusthed som et telt, især ikke i dårligt vejr.

 

Rajd kan også med fordel bruges som en "reservebolig" på hytteturen eller eventyrlige rejser. Takket være designet som omfatter et rigtigt, isyet gulv opfylder Rajd de krav, som stilles af mange konkurrencearrangører, hvorfor det kan bruges i forbindelse med ultramarathoner og multisportskonkurrencer.

Rajd sættes nemt op ved at spænde gulvet ud med pløkker, hvorefter et par vandrestave (eller grene eller teltstænger) sættes ind i stangholderne på hver side og spændes op vha. bardunerne fra tagryggen samt de fire hjørner. Du kan aflaste taget ved at fastgøre bardunerne til et træ i stedet for. Bardunerne er fremstillet af Hillebergs eget 2 mm tykke spectratråd, som også bruges til deres ultralette telte, og er derudover forsynet med bardunstrammere, hvilket letter håndteringen af Rajd, også i dårligt vejr.

 

Selvom Rajd er både vandtæt og meget robust, så er det vigtigt at huske på, at det ikke er et telt og at der kun er ét lag dug, der holder dig og naturen adskilt. Da gulvet er fremstillet i det samme ultralette materiale som væggene, bør opsætningsstedet vælges med omhu - undgå stenede og skarpe underlag. Hilleberg anbefaler at placere et (ikke-oppusteligt)

liggeunderlag under teltgulvet. Rajds enkeltvægsdesign gør, at der dannes mere kondens på indersiden i forhold til et almindeligt to-lags telt. For at minimere kondensdannelsen så meget som muligt og for at øge luftcirkulationen er den øverste tredjedel af teltdøren forsynet med myggenet. Derudover er beskyttelsespanelet overfor begge døre delt med lynlås, så de kan rulles enten halvt eller helt op for

luftcirkulationens skyld.

 

Hvorfor vælge Rajd?

 

Rajd er uhørt let, rummelig og alsidig og

derfor et glimrende, og mere beskyttende, alternativ til en tarp til brug på

forårs-, sommer- og efterårsture, hvor lav vægt er en klar førsteprioritet.

 

●  Rajd vejer omtrent det samme som en tarp, men yder mere beskyttelse mod vind og vejr pga. væggene og det isyede gulv.

 

●  Kerlon 1200 er med sin rivestyrke på 12 kilo stærkere end mange af de ekspeditionsklassificerede materialer, der er tilgængelige på markedet i dag og kan også bruges under mere krævende

forhold.

 

●  Rajd er ekstremt fleksibel og kan således sættes op vha. vandrestave, grene, almindelige teltstænger

(sælges separat) eller barduner.

 

●  Dobbelte indgang gør, at en af åbningerne altid kan placeres i læ.

 

●  Rajd har god ventilation takket være de knotsikre myggenet i toppen

af begge åbninger.

 

Specifikationer for Rajd:

Antal pløkker: 10 stk med V-form

Højde: 115 cm

Overflade: 2,4 m²                 

Vægt: 950 g

 

 

Egenskaber for Rajd:
Vægt: 1.1 kg
Vandsøjletryk oversejl: 3000
Ydermål LængdexBreddexhøjde 255 x 120 x 115
Udvendigt teltstof: Nylon
Tykkelse på udvendigt teltstof: 30 D
Belægning på udvendigt teltstof: Silikone
Teltene fra Hilleberg oplevede sin første solopgang i 1973. Det var da Bo og Renate Hilleberg lancerede det nye telt KEB, som den rejste med den indre og ydre telt samtidigt. Dette var helt nyt i 70'erne og siden da Hillberg været førende inden for udvikling og produktion af høj kvalitet letvægts telt.

Mere fra Hilleberg

Se alle Bivuak

Du surfer netop nu i inkognitotilstand og kan ikke gemme dine personlige favoritter,. For at kunne buge denne funktion, aflut inkognitotilstand og besøg vores webshop på nyt. Luk!