Saivo - ID: 14811

HillebergSaivo

Mere info

Mere om Saivo fra Hilleberg

Hilleberg Saivo er et ekstremt robust og selvstående telt til brug i al slags vejr.

Tremandsteltet Saivo og tomandsteltet Tarra fra Hilleberg er de ultimative kuppeltelte. De er helt uovertrufne til brug på eventyr, hvor der stilles høje krav til både sikkerhed og stabilitet. Takket være det kraftige Kerlon 1800-materiale, de 10 mm tykke teltstænger og det hårdføre design med stor bæreevne er Saivo og Tarra i en klasse for sig, hvad

stabilitet angår. Begge modeller er ideelle til brug over trægrænsen. Eftersom de begge er selvstående og nemme at sætte op, egner de sig også til helårsbrug under mindre ekstreme forhold. De to indgange samt teltenes statiske bæreevne gør Saivo og Tarra særdeles velegnede til basislejrbrug for dem, som tit efterlader teltet. Saivo benyttes således ofte på Sydpolen, hvor teltet indimellem efterlades og får lov at stå ubeboet i flere uger i træk.

 

Hvem bruger Saivo og Tarra?

Saivo er Tarra er begge populære som basecamptelte blandt alpinister. Takket være deres rummelige og selvstående kuppeldesign, er der også mange kajakroere, der har stor glæde af dem. Denne glæde finder yderligere genhør blandt ørken- og polarekspeditionshold, hvor teltenes stabile og samtidig lethåndterlige design er en stor fordel. Denne entusiasme deles også af folk, som ofte er ude og vandre og tit løber ind i hårdt vejr.

 

Grundet sin hårdføre konstruktion, kan Saivo og Tarra ride selv de allerhårdeste storme af og modstå selv de tungeste snedriver. De fire teltstænger krydser hinanden flere steder, syv på Saivo og fem på Tarra, hvilket giver teltene en uovertruffen stabilitet. Dette, kombineret med et system med korte stangkanaler og kroge, gør, at teltene nemt kan slås op og ned af en enkelt person, også selvom vejret er dårligt.

 

● Hillebergs kuppeldesign er helt selvstående. Systemet med korte stangkanaler,

stangkroge og adskilleligt inder- og ydertelt gør teltene nemme at slå op og tage ned igen. Der skal kun bruges pløkker til at spænde apsis ud med, som i godt vejr også kan rulles helt ud til siden.

 

● Teltet er, i kraft af sine 10 mm tykke teltstænger og sit hårdføre ydertelt i Kerlon 1800, ekstremt stabilt og pålideligt. Designet med teltstænger, som krydser hinanden flere steder giver teltene en virkelig god stabilitet og bærevne, så de ikke kollapser under store, tunge snedriver.

 

● En række barduner er med til at sikre teltets stabilitet. Bardunerne kan bindes rundt om teltstængerne og stangkrydsene inden fastgørelse, hvorved stabiliteten vil blive yderligere forøget.

 

● Bardunerne på ventilationsklapperne giver teltet ekstra stabilitet.

 

● Indvendigt er både Saivo og Tarra rummelige takket være de næsten vertikale indgangsåbninger og svagt skrånende vægge.

 

● To praktiske og fleksible åbninger og apsisser. Brug f.eks. den ene apsis til opbevaring af udstyr og den anden til madlavning.

 

● To modstående apsisser gør, at teltene kan placeres, så en af indgangene altid er i læ.

 

● Saivos teltåbninger er asymmetriske, hvilket gør det muligt at gå ind i teltet fra siden eller forfra. Derfor vil det altid være muligt at gå ind eller ud af teltet på læsiden, så du undgår at lukke regn ind i teltet, når det åbnes.

 

● Ventilationssystemerne i Saivo og Tarra fungerer uafhængigt af vejrforholdene. Inderteltene er fremstillet i et både åndbart og vandafvisende materiale. I inder- såvel som ydertelt er der placeret ventilationsåbninger i loftet, en i Tarra og to i Saivo. Ventilationsåbningerne er forsynede med justerbare, snesikre klapper, der kan betjenes inde fra apsis. Separate ventilationsbeskyttere over loftsåbningerne sørger for, at hverken regn, sne o.l. trænger ind. Derudover er indgangene i inderteltet forsynede med heldækkende myggenet, og så kan de lukkes af med døre i samme materiale som inderteltet.

 

 

Teltstænger, antal/længde 4 stk., 400 cm/10 mm

Antal pløkker: 18 stk.

Højde, indertelt: 110 cm

Overflade, indertelt: 3,9 m²

Overflade, apsis: 1,3 + 1,3 m²

Nettovægt: 4,5 kg

Bruttovægt: 5,2 kg

 


Nettovægt omfatter vægten af inder- og ydertelt + stænger.
Bruttovægt omfatter vægten af teltet + alt tilbehør.

 

Egenskaber for Saivo:
Vægt: 5.3 kg
Beregnet til antal personer: 3
Vandsøjletryk oversejl: 5500
Vandsøjletryk gulv: 20000
Ydermål LængdexBreddexhøjde 430 x 175 x 125
Inner tent dimensions: 230 x 165 x 115 cm
Mål apsis, max (længde x bredde x højde): 170 x 100 x 85 cm
Mål apsis 2 (længde x bredde x højde): 170 x 100 x 85 cm
Antal indgange: 2
Antal apsis: 2
Antal teltstænger: 4 st
Antal teltpløkker: 24
Udvendigt teltstof: Nylon
Tykkelse på udvendigt teltstof: 40 D
Belægning på udvendigt teltstof: Silikone
Gulvstof: Nylon
Tykkelse gulvstof: 100 D
Belægning gulvstof: Polyuretan
Indvendigt teltstof: Nylon/Polyamid
Tykkelse på indvendigt teltstof: 40 D
Teltene fra Hilleberg oplevede sin første solopgang i 1973. Det var da Bo og Renate Hilleberg lancerede det nye telt KEB, som den rejste med den indre og ydre telt samtidigt. Dette var helt nyt i 70'erne og siden da Hillberg været førende inden for udvikling og produktion af høj kvalitet letvægts telt.

Mere fra Hilleberg

Se alle Kuppeltelte

Du surfer netop nu i inkognitotilstand og kan ikke gemme dine personlige favoritter,. For at kunne buge denne funktion, aflut inkognitotilstand og besøg vores webshop på nyt. Luk!