Forlænget returfrist t.o.m d. 5. Januar 2024

Liggeunderlag

(177 varer)

Liggeunderlag – optimal komfort og god nattesøvn

Et godt liggeunderlag er uvurderligt, når du eksempelvis skal slå telt op i bjergene eller er sammen med familien på en dejlig campingplads. Ønsker du optimal komfort og en god nattesøvn, bør du derfor altid pakke et liggeunderlag, der passer til dig, dine omgivelser og behov. Hos Outnorth vil du helt sikkert kunne finde det liggeunderlag, du har brug for!

Her gør et godt liggeunderlag en forskel

Du kan med fordel investere i et nyt eller bedre liggeunderlag, hvis du:
  • Har tænkt dig at overnatte i fri natur en eller flere dage
  • Ønsker optimal komfort og god søvn – selv på ujævnt underlag
  • Har brug for en letvægtsmadras, der kan spændes på rygsækken
  • Er træt af liggeunderlag, der taber form og evt. luft i løbet af natten

Hvilket liggeunderlag skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige liggeunderlag på dagens marked. Dit valg af liggeunderlag afhænger derfor i høj grad af, hvad du efterspørger med hensyn til komfort og kvalitet.

Inden du kaster dig hovedkluds ud i eftersøgningen på et nyt liggeunderlag, bør du derfor overveje:
  • Om underlaget skal kunne bæres på ryggen eller blot hives frem fra bagagerummet
  • Hvor tykt og hvor høj en isoleringsevne liggeunderlaget skal have, for at du sover komfortabelt
  • Hvor langt underlaget skal være, og om der skal være plads til en eller to personer
Hvis du har planlagt at skulle ud at backpacke, eller hvis du skal ud at klatre et par dage, får du for eksempel brug for et liggeunderlag, der er nemt at pakke, vejer lidt, og som også består af et materiale, der vil hjælpe dig med at holde varmen.

Skumunderlag

Du kender helt sikkert de klassiske og billige skumunderlag, der nemt kan rulles sammen, fra din barndom. Alt imens, at de billige skumunderlag næsten ikke vejer noget, er komforten, isolereringsevnen og den sammenrullede størrelse hverken prangende eller praktisk. Når det er sagt, kan du komme rigtig langt med et lidt dyrere skumunderlag, der er lavet med fleksibelt skum i højisolationscopolymer. Den ujævne overflade vil holde dig både tør og varm samt forbedre luftstrømmen under dig for optimal komfort. Det er virkelig svært at ødelægge et skumunderlag, så selvom komforten og størrelsen måske ikke er i top, så kan du være sikker på, at det holder fra ende til anden, når du backpacker!

Oppusteligt liggeunderlag

Der findes forskellige typer af liggeunderlag, og en variant, der er blevet stadig mere populær i de seneste år, er det oppustelige liggeunderlag. Et oppusteligt liggeunderlag har ofte en lille pakkevolumen, vejer ganske lidt, men tilbyder samtidig en høj komfort, idet du kommer lidt op fra det hårde underlag. Typisk er de oppustelige liggeunderlag forsynet med en indbygget fodpumpe og ventil, der tillader dig at vælge, om du ønsker at pumpe eller puste det op.

Selvoppusteligt liggeunderlag

Et godt alternativ til det oppustelige underlag er et selvoppusteligt liggeunderlag, hvis skumstruktur automatisk tager form, når du åbner for ventilen. Kombinationen af skum og luft giver et blødt, isolerende og komfortabelt liggeunderlag – selv på et hård og koldt underlag. Med tiden kan det blive nødvendigt at puste lidt luft i ventilen for optimal komfort. Her er det dog vigtigt at bemærke, at udåndingsluft er fyldt med fugt og derfor også kondens i koldt vejr. Du kan derfor med fordel købe en pumpe til dit selvoppustelige liggeunderlag, når du skal ud på længere ture.

Varme og isolerende liggeunderlag

Hvis du ved, du skal bo i rigtig kolde og barske miljøer, bør du investere i et liggeunderlag, der har både opvarmning og isolerede egenskaber. For selvom du har købt en ny, god og varmeisolerende sovepose, vil et liggeunderlag ikke blot give god liggekomfort, men også beskytte din sovepose og isolere mod varmetab til jorden. Du kan f.eks. vælge et liggeunderlag, som gør det særligt godt i køligere betingelser, fordi de har en aluminiumbelagt side, der reflekterer varmen på fremragende vis. Vil du være sikker på, at dit kommende liggeunderlag lever op til dine behov og forventninger om isolering, kan du med fordel undersøge underlagets R-værdi. R-værdien siger nemlig noget om, hvor hurtigt temperaturændringer går gennem et givent materiale. Jo højere R-værdi, jo bedre isolerer liggeunderlaget. Skal liggeunderlaget holde dig varm på dage med en smule frost, kan du med fordel vælge et liggeunderlag med en R-værdi på 3 eller 4.

Vælg en størrelse og længde, der passer til dig

Det kan føles fjollet – og ikke mindst som spild af kræfter, at slæbe rundt på et liggeunderlag, der er alt for langt, bredt eller tungt, når man begiver sig ud på vandretur. Kun to ting er værre – og det er et for kort eller ødelagt liggeunderlag. For optimal komfort bør du altid vælge et underlag, hvis tykkelse, længde og isoleringsevne passer til din kropsvægt, længde og omgivelserne, hvori det skal bruges.

Som med alt andet outdoor-grej bør du altid tjekke, at dit liggeunderlag er intakt, inden du begiver dig ud på korte såvel som længere ture. Rejser du med et oppusteligt liggeunderlag, er det desuden en rigtig god idé at have lidt lappegrej med i tasken.
Find og bestil det underlag, der passer perfekt til dig og din familie, hos Outnorth i dag. Hos os har du altid fri ombytning og 30 dages returret!

Du surfer netop nu i inkognitotilstand og kan ikke gemme dine personlige favoritter,. For at kunne buge denne funktion, aflut inkognitotilstand og besøg vores webshop på nyt. Luk!