Forlænget returfrist t.o.m d. 5. Januar 2024

Soveposer

(422 varer)

Soveposer – praktisk, let og lun løsning!

En god sovepose kan gøre en verden til forskel, når du skal på campingferie, vandretur eller overnatte hos en ven. Den praktiske løsning passer perfekt i rygsækken og vejer ikke ret meget, hvis du vælger en letvægtsmodel. Se vores store udvalg af soveposer fra populære mærker, såsom Cocoon, Marmot, Haglöfs og mange andre. Gå ikke på kompromis med din nattesøvn og komfort – køb din sovepose i dag og mærk forskellen, når du kryber til køjs på næste telttur!

Her gør soveposer en forskel

Du kan med fordel købe en ny kvalitetssovepose, hvis du:
  • Skal på telttur og overnatte i naturen én eller flere nætter
  • Ønsker høj komfort og god nattesøvn i alt slags vejr
  • Er træt af soveposer, der vejer eller fylder for meget på ryggen
  • Har svært ved at holde på eller afgive varme, når du sover udenfor

Nye standarder fra 2004

Siden 2004 anvendes den europæiske standard EN13537 for at angive temperaturen af soveposer. Det gør det lettere for dig at sammenligne kvaliteten af forskellige mærker og dermed finde den rigtige sovepose, der er skræddersyet til dig og dine behov.

Alle soveposer, der opfylder kriteriet, befinder sig inden for temperaturskalaen, der bestemmes via en laboratorietest. Standarden specificerer Comfort limit, som er den laveste komforttemperatur for kvinder. Lowe limit er den laveste temperatur for mænd og Extreme limit er den laveste overlevelsestemperatur for kvinder.

Nutidens moderne soveposer er med andre ord skræddersyet til forskellige kroppe, vejrforhold og situationer. Når det er sagt, bør du ikke købe soveposer efter Extreme limit, da andre forhold – såsom liggeunderlag, kropsbygning og -varmetab samt luftighed – kan have en mindre indflydelse på din soveposes isoleringsevne.

En let sovepose og en varm sovepose

På en campingferie stiller vi højere krav til komfort end på vandreture i bjergene. Ude i naturen kræves en sovepose, der er let at bære, og som kan modstå kulde og vind. På en mindre udflugt er det måske vigtigere med en rummelig sovepose, der er varm nok.

Soveposens temperatur og vægt er simpelthen de mest vigtige ting at overveje, når du vælger mellem de forskellige modeller i vores sortiment. Vil du være sikker på, at komforten er i top, når du bevæger dig ned i soveposen, kan du med fordel investere i et godt liggeunderlag eller letvægtstelt til turen.

Vælg den rigtige isolering for optimal komfort


Hvordan soveposen er isoleret, er afgørende for din oplevelse. Gåsedun er let at bære, kan komprimeres meget og er varmere end syntetisk isolering. Dun indebærer ofte en højere pris, men med omhu og korrekt opbevaring, kan soveposen få et langt liv. Syntetisk isolering er billigere, men kan ikke komprimeres så meget som dun.

Der er forskel på soveposer til mænd og kvinder

Der er stor forskel på mænd og kvinders behov for varmeisolering, når det kommer til soveposer. Det er derfor ikke lige meget, hvilken sovepose du og din partner vælger – og det bør højst sandsynligt ikke være den samme.

Blandt vores store udvalg af soveposer finder du et stort udvalg af unisexsoveposer og soveposer, der er designet til kvinder. Sidstnævnte er ofte en smule kortere og udformet en smule anderledes end unisexsoveposen, så den isolerer bedre, der hvor kvinder typisk oplever størst varmetab – omkring bryst, hofter og fødder.

Vælg en sovepose, der passer til din højde

Fælles for både mænd og kvinder er imidlertid, at det er ekstremt vigtigt at vælge en sovepose, der passer i længden og bredden – og ikke mindst til det rigtige formål!

De fleste soveposer findes i mindst to forskellige længder: Regular, som passer til mænd og kvinder, der måler 183, og Large, som passer til mænd og kvinder, der måler 196. Er du enten højere eller lavere, kan du med fordel gå efter en model, der måler 205 cm, eller vælge en damesovepose, der går ned til 167cm.

Vælger du en forkert længde, går det ud over komforten. Med en for kort sovepose, vil du opleve unødvendigt varmetab, fordi soveposens fyld vil blive mast ud i enderne. Med en for lang sovepose, risikerer du at skubbe den varme luft ud af soveposen, når du bevæger dig i løbet af natten.

Soveposer til børn

Soveposer til børn er mindre i størrelsen og bliver hurtigere varm end soveposer for voksne. Der er ingen standardiseret temperaturmåling for soveposer til børn, men en mindre sovepose anbefales. Soveposer til voksne fungerer sjældent godt nok til børn, for de bliver let for kolde. Til meget små børn, som kan blive kraftigt afkølet, er det særligt vigtigt at sikre, at soveposen holder en tilstrækkelig høj temperatur.

Uundværligt tilbehør og smarte justeringsmuligheder

Er du vild med længere vandre- og teltture i det fri, kan du med fordel vælge en sovepose med justeringsmuligheder, der garanterer dig en god og nødvendig nattesøvn flere dage i træk.

En ergonomisk formet hætte- og fodsektion er for eksempel guld værd, når du udsætter din krop for kølige nattetimer i naturen. Har du værdifulde genstande og lommelygte på dig, når du rejser i det fri, er det desuden rigtig smart at vælge en sovepose med en praktisk inderlomme i siden.

Er I flere om at dele soveposen – eller vil du blot optimere din soveposes varmeisolering – bør du købe et sovelagen i silke til din sovepose. Silkelagnet vejer næsten ingenting, er handy i tasken og garanterer en bedre nattesøvn i teltet såvel som på sovesale, hvor der er risiko for væggelus og lignende.

Find din sovepose blandt vores alsidige udvalg af soveposer til børn, mænd og kvinder, og bestil i dag. Hos os har du altid gratis ombytning og 30 dages fuld returret

Du surfer netop nu i inkognitotilstand og kan ikke gemme dine personlige favoritter,. For at kunne buge denne funktion, aflut inkognitotilstand og besøg vores webshop på nyt. Luk!