Kikkerter

(81 varer)
Blank

Anbefalet

Urberg
10x50 SPB Green
 

Kikkerter – perfekte til jagt, fugle og nattesyn!

En god kikkert kan gøre en verden til forskel, når du vil helt tæt på dyrene i skoven eller ønsker at se nærmere på naturen ude i horisonten. Her hos Outnorth.dk forhandler vi et stort udvalg af kikkerter, der er designet til jagt, fugle og nattesyn, fra kendte mærker som Silva og Bushnell. Køb din kikkert hos Outnorth.dk – vi har markedets bedste priser!

Her gør en god kikkert en forskel

Du vil helt sikkert få stor gavn af dine nye kikkert, hvis du:
  • Ønsker at se nærmere på naturens vilde dyr uden at skræmme dem væk
  • Ikke vil gå på kompromis med dit syn, når natten falder på – få nattesyn!
  • Er på udkig efter en let kikkert, du kan have med, når du vandrer, rejser m.m.
  • Vil forbedre dine præstationer, når du går på jagt – se byttet fra lang afstand!

Find en kikkert, der passer til dig!

Dit valg af kikkert kommer i høj grad an på, hvordan du har tænkt dig at bruge den. Der er imidlertid flere ting, du bør være særligt opmærksom på, når du går på jagt efter en ny kikkert. Det gælder blandt andet:
  • Forstørrelsesgrad: Hvor meget skal din kikkert forstørre det, du vender blikket mod?
  • Lysstyrke: Hvor lysstærk skal din kikkert være? Skal den bruges ved daggry eller midt på dagen?
  • Fugtmodstand: Skal du have kikkerten med til regnfulde områder, kan du med fordel vælge en kikkert, der kan tåle vand og fugt i længere perioder.
  • Vægt: En kikkert, som føles tung og klodset bliver ofte liggende derhjemme uden at tjene noget godt formål.
Dertil er det selvfølgelig vigtigt at have øje for prisen. Hos Outnorth.dk finder du kikkerter i alle prisklasser. Det er imidlertid ikke sikkert, at den dyreste kikkert er den bedste for dig. Kvalitetsforskellene er i sidste ende det, der får prisen til at stige. Kan du nøjes med en kikkert, der har en lavere lysstyrke og forstørrelsesgrad, kan du snildt købe en af vores billigere kvalitetsmodeller.

Hvad end du er førstegangskøber eller garvet fuglekikker, kan du være sikker på at finde en kikkert, der passer til dine behov og ikke mindst din tegnebog!

Forstørrelsesgrad og lysstyrke – hvor langt og hvor meget skal du kunne se?

Hvad end du foretrækker en minikikkert, du kan have med i din rygsæk, eller er på jagt efter en tungere kikkert, er der to tal, du ikke kan komme udenom – kikkertens forstørrelsesfaktor og objektivitets diameter. Det er nemlig de to faktorer, der afgør, hvor langt og godt du kan se, når du tager kikkerten op til øjnene. Objektivets forstørrelsesfaktor og diameter står som regel trykt på kikkerten – f.eks. 10x42

Det betyder, at:
  • Kikkerten forstørrer dit syn med en faktor på 10 – du kommer altså 10 gange tættere på det, du ser.
  • Kikkertens objektiv har en diameter på 42 mm – jo større diameter, jo højere lysindtag.
De fleste kommer hurtigt til at tro, at det handler om at finde en kikkert med de højest mulige tal. Det er imidlertid ikke altid en fordel – tværtimod! En høj forstørrelsesfaktor kan f.eks. være med til at give et uskarpt billede, hvis du ryster en smule på hænderne eller har mistet pusten efter en lang gåtur.

Dertil er det værd at bemærke, at din lysoplevelse også afhænger af din kikkerts glas, slibning og coating. Vælger du en kikkert med høj forstørrelsesfaktor, vil du samtidig opleve, at der kommer mindre lys igennem kikkerten. Langt de fleste brugere vil synes godt om en kikkert med 8x42 eller 10x42. Køber du en billigere model, kan du dog med fordel gå efter en minikikkert med 8x30/32. På den måde er du sikker på, at der går nok lys igennem din linse.

Brug og behov – vælg din kikkert med omhu!

Fuglekiggere har som regel ikke brug for samme lysstyrke som jægere. For alt imens at jægeren sætter pris på sit nattesyn, når han eller hun jager ved daggry, vil fuglekiggeren formentlig sætte højere pris på en kikkert med flotte farvedetaljer og forstørrelsesgrad.

Din brugeroplevelse er også afhængig af din kikkerts vægt. Skal du vandre i bjerge eller have kikkerten hængende om halsen i flere timer, bør du som regel gå en smule på kompromis med lysstyrken og købe en let kikkert.

Har du tænkt dig at tage kikkerten med på søen eller op i et udkigstårn, kan det dog være en rigtig god idé at vælge en tungere model med høj forstørrelsesgrad. For så snart kikkerten står på et stativ, eller du har støtte til albuerne, vil du få en fantastisk billedoplevelse og det fulde udbytte af din kikkerts mekanik.

Brug af kikkerter i våde og fugtige områder

Hvis du skal bruge eller opbevare kikkerten i meget fugtige og regnfulde miljøer, bør du helt sikkert investere i en vandtæt kikkert, der er fyldt med kvælstof. Almindelige kikkerter er nemlig meget overfølsomme overfor fugt. Kikkerterne med kvælstof kan tåle vandtryk ned til omkring 3 meters dybde, uden at mekanikken eller optikken bliver beskadiget. Du behøver derfor ikke bekymre dig om regn eller tropisk fugtighed, når du hiver din specieldesignede kikkert frem på en af dine mange eventyr.

Kikkerter, der egner sig godt til folk med briller

Enhver kikkert skal indstilles og justeres, så den passer til brugeren – briller eller ej. Bruger du briller, kan det imidlertid være en rigtig god idé at vælge en kikkert med høj udgangspupil. Udgangspupillen har nemlig betydning for, hvor let det er at fange blikket i kikkerten og fortæller noget om, hvor stort hullet, du ser igennem, er. Når du vil beregne din kikkerts udgangspupil, skal du dividere objektivets diameter med forstørrelsesfaktoren. En kikkert med 10x42 har således en udgangspupil på 4,2 mm. Jo større udgangspupillen er, jo lettere er det at justere den – særligt for brillerebærer, der ikke kan mærke kikkerten, når de sætter den op til øjnene. De fleste brugere – brillebærer eller ej – kan dog sagtens klare sig med en udgangspupil på helt ned til 2,5 mm.

Sådan vedligeholder du din kikkert

En kikkert kan hurtigt gå hen og blive lidt af en investering. Det er derfor vigtigt, at du passer godt på den, så du kan bruge den i mange år fremover. Du kan med fordel gøre det til en vane at rense linserne, efter du har brugt kikkerten. Det nemmeste er at bruge en ren klud eller et såkaldt optisk rengøringspapir. Har du fået fedtpletter på linsen, kan det imidlertid være en god idé at rense med en hårdt opvredet klud og et par dråber alkohol. På den måde undgår du at tvære fedtet ud over hele linsen. Det er desuden vigtigt, at du altid opbevarer din kikkert et tørt og køligt sted. Du kan nemlig risikere at beskadige linsen, hvis du udsætter din kikkert for store temperaturændringer.

Kikkerter til børn og voksne – jægere og fuglekiggere!

Når du har fået styr på, hvordan, hvor og hvornår du vil bruge din kikkert, mangler du bare at lægge et budget. Derfra er der ikke lang tid til, at du kan tage ud i naturen og gøre det, du ynder mest – jage, kigge på fugle, naturen og vilde dyr!

Rul op på siden, og find en kikkert, der passer til dig og dine behov. Bestil i dag hos Outnorth.dk – hos os har du altid fri ombytning og 30 dages returret!

Du surfer netop nu i inkognitotilstand og kan ikke gemme dine personlige favoritter,. For at kunne buge denne funktion, aflut inkognitotilstand og besøg vores webshop på nyt. Luk!