Vandrestave

(74 varer)

Vandrestave til ethvert terræn og behov

Om du vil trave i de danske skove eller er på vej til de norske fjelde, kan det være en rigtig god idé at investere i et par solide vandrestave. Hos Outnorth finder du stave, der er tilpasset vores skandinaviske klima og klarer sig fremragende i såvel et fladt som et kuperet terræn. Oplev forskellen – bestil dine vandrestave i dag!

Derfor gør vandrestavene en betydelig forskel:

Du kan med fordel investere i et par vandrestave, hvis du:
  • Ønsker at aflaste dine ankler, knæ og hofter, når du traver
  • Vil optimere din balance og undgå skader på ujævnt terræn
  • Ønsker at aktivere kroppen og få pulsen op med stavgang
  • Får brug for at slå bivuak for regnen i et område med få træer

Kunsten at vælge den rigtige vandrestav

Hvis det er første gang, du skal købe et par vandrestave, er der et par forskellige ting, du skal overveje, før du foretager din bestilling. Først bør du tænke over, hvad formålet med stavene er, hvilke egenskaber du efterspørger samt finde den prisklasse, der passer til din tegnebog. Flere af vores stave er fremstillet af karbon, hvilket gør dem egnede til hårde ture med pulk og en stor oppakning. Vi forhandler også stave, der er fremstillet af et let og stærkt flyaluminium, der fungerer godt i et kuperet terræn og er specielt velegnet til lange ture takket være den lave vægt.

Hvor høje skal mine vandrestave være?

Mange synes, at det er nemmest at prøve sig frem, når de skal finde en vandrestav, der passer til netop deres størrelse. For optimal støtte og komfort bør din vandrestav gå dig til hoften og din albue have en vinkel på 90 grader, når du holder vandrestavenden lodret mod jorden. Når det er sagt, kan du nemt regne dig frem til, hvor høj din vandrestav bør være. En god tommelfingerregel lyder nemlig, at 0,68 x din højde i cm = længden på din stav afrundet til nærmest 5 cm. Har du i sinde at vandre eller backpacke med dine stave, anbefales det, at du for optimal stabilitet og support går en størrelse op, hvis du ligger lige mellem to størrelser. Har du derimod tænkt dig at løbe med stavene, bør du vælge den korteste af de to stave for høj komfort og hurtig fremdrift.

Justerbare vandrestave

De fleste af vores vandrestave er justerbare, når det kommer til længden og anvendelsesområdet. Mange af stavene er desuden udstyret med et praktisk et-hånds-system, der gør, at du ikke behøver at tage handskerne af, hvilket er smart under de kolde vejrforhold.

Foldbare vandrestave

Det kan være e rigtig god idé at gå efter et par foldbare vandrestave, hvis du skal ud på en længere tur med stor oppakning. De foldbare stave fylder nemlig ikke ret meget i tasken og er lette at pakke sammen, når du ikke længere har brug for dem. I modsætning til vandrestave med teleskopindstillinger, kan foldbare stave sjældent justeres ret meget i længden. Vil du dele dine vandrestave med andre eller bruge stavene som teltpæle under et regnslag, bør du derfor overveje, om teleskopvandrestave er et bedre valg for dig.

I vores sortiment finder du bl.a. folde- og turstave fra Black Diamond, Leki og Urberg. Fælles for alle vores turstave er, at de er fremstillet af holdbare materialer og holder en høj kvalitet – uanset hvor og i hvilket terræn du befinder dig! Bestil din nye vandrestav i dag, og få fri ombytning samt 30 dages fuld returret

Du surfer netop nu i inkognitotilstand og kan ikke gemme dine personlige favoritter,. For at kunne buge denne funktion, aflut inkognitotilstand og besøg vores webshop på nyt. Luk!