Voks

(35 varer)

Den typiske fejl er, at man komplicerer voksningen og gør det langt sværere, end det egentlig er. Det er normalt bedst at afprøve tingene og justere voksen til, hvilken type sne der ligger på underlaget samt den aktuelle temperatur.

Her på Outnorth finder du altid forskellige former for skivoks fra populære producenter som Swix, Rode og Rex, der er velegnet til både nysne, våd sne og den lidt ældre og grovkornede sne.

Fæstevoks og glidevoks

Ved at bruge fæstevoks får du et godt greb mellem skiene og underlaget, når du skyder frem. Den vigtigste ting at overveje, når man vokser sine ski, er, at man kun smører den på skienes spænd. Det vil sige den del af skiene, der er i kontakt med underlaget. For at kunne få et rigtig godt glid fremad kan du også benytte voks, der forhindrer, at skiløbet bliver tungt og krævende.

Voks på korrekt vis - nogle nyttige tips

Skiene skal have et spænd, der er tilpasset efter din vægt. Dette er markeret med klare striber på siderne, så du kan se, hvor du skal vokse. Herefter er det ideelt, hvis du har et sted, hvor du kan fastgøre skiene ordentligt, når du vokser dem. Er det første gang, du vokser, er det godt at spørge nogen til råds, som allerede har øje for, hvordan du skal fortsætte. Ellers er den bedste måde simpelthen at prøve sig frem og se, hvad der fungerer bedst. Bare husk, at lade skiene køle af, inden du fortsætter ud i skisporet.

Du surfer netop nu i inkognitotilstand og kan ikke gemme dine personlige favoritter,. For at kunne buge denne funktion, aflut inkognitotilstand og besøg vores webshop på nyt. Luk!